ΠΟΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα αλλά αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ευρώπη
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

ΠΟΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα αλλά αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ευρώπη

Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού για πρώτη φορά εδώ και περισσότρο από τρεις μήνες, αλλά αύξηση των θανάτων στην Ευρώπη διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Συνολικά σχεδόν 4 εκατ. κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Η Ευρώπη, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες Τρίτη 18/11, το όριο των 15 εκατομμυρίων, παραμένει η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα οι αριθμοί αυτοί αποτέλεσαν το 46% των νέων κρουσμάτων στον κόσμο και το 49% των θανάτων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επικαιροποίηση του οργανισμού.

Με 1,84 εκατ. νέα κρούσματα, η πίεση παρέμεινε αυξημένη στην Ευρώπη, όμως ο ΠΟΥ υπογραμμίζει πως «την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, η περιοχή κατέγραψε πτώση 10% του αριθμού των εβδομαδιαίων κρουσμάτων». Περισσότεροι από 29.000 νεκροί καταγράφηκαν πάντως στην ευρωπαϊκή ήπειρο στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δηλαδή αύξηση κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αμερικανική ήπειρο, τη δεύτερη περιοχή που πλήττεται περισσότερο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 40%, με πάνω από 1,45 εκατομμύριο νέα κρούσματα. Περισσότεροι από 19.100 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Η μόνη περιοχή που κατέγραψε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των θανάτων την περασμένη εβδομάδα ήταν η νοτιοανατολική Ασία.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet