Σεισμός 8,2 ρίχτερ στη Χιλή
Κόσμος

Σεισμός 8,2 ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμός 8,2 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Χιλής, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις να τραυματιστούν σοβαρά. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και το παλιρροϊκό κύμα έφτασε σε ύψος τα 2,11 μέτρα.Παράκτιες περιοχές εκκενώθηκαν σε Χιλή και Περού. Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το βόρειο τμήμα της χώρας.

To αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε αρχικά ότι οι ακτές του Περού, του Ισημερινού, της Κολομβίας, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα και της Νικαράγουα ήταν σε κίνδυνο.

Η προειδοποίηση ισχύει πλέον μόνον για τη Χιλή, το Περού, τη Χαβάη και την Ονδούρα. Το τσουνάμι αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 13:24 GMT, ενώ σε ό,τι αφορά την Ονδούρα η προειδοποίηση αφορά στον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Χαβάη, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των τσουνάμι μετά από σεισμικές δονήσεις, αμέσως μετά την ισχυρή δόνηση δημιουργήθηκε παλιρροϊκό κύμα ύψους 2,11 μέτρων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet