Σε ετοιμότητα ο στρατός για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νάπολη – Ασθενής νεκρός σε τουαλέτα νοσοκομείου
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Σε ετοιμότητα ο στρατός για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νάπολη – Ασθενής νεκρός σε τουαλέτα νοσοκομείου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να παρέμβει για να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νάπολη, ζητώντας και τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού.

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με τη σειρά του, ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, ιδίως στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο Κόντε, όμως, απάντησε ότι στη φάση αυτή η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη.

Ασθενής με Covid-19 βρέθηκε νεκρός σε τουαλέτα νοσοκομείου

Σοκ προκλήθηκε από την είδηση ότι ασθενής με κορωνοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Καρνταρέλι της Νάπολης, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτηρίου. Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε προσωρινά ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές της Νάπολης και στα περίχωρά της η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Παράλληλα, με τη δραστηριοποίηση του στρατού, στενοί συνεργάτες του Κόντε προσθέτουν ότι θα χρησιμοποιηθεί και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή απομόνωση ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της Covid-19.

Η Νάπολη και τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάστηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά. Νοσηλευτές μάλιστα μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet