Στρατιωτική χείρα βοηθείας της Ε.Ε. στη Γαλλία εναντίον του ISIS
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Στρατιωτική χείρα βοηθείας της Ε.Ε. στη Γαλλία εναντίον του ISIS

Ομόφωνα έκανε δεκτό το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας το αίτημα της Γαλλίας για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που είχαν σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας της Ε.Ε., αν και δεν υιοθετήθηκε κάποια επίσημη απόφαση, συμφώνησαν να κάνουν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με το άρθρο, εάν ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, βάσει του άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Υβ Λεντριάν είχε πει: «Κάθε χώρα θα μπορεί να βοηθήσει με κάποιο τρόπο, γρήγορα και σε διάφορα μέρη».

Η βοήθεια θα μπορούσε να περιλαμβάνει «μεγαλύτερη υποστήριξη» στη Συρία, στο Ιράκ και στην Αφρική, είχε προσθέσει ο Γάλλος υπουργός.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Ζαν Υβ Λεντριάν έγραψε στο Twitter: «Πρόκειται για ιστορική και πολιτική πράξη μεγάλου μεγέθους».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet