Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία
Κόσμος

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Ουκρανία με την ένταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν την «ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» από την πόλη Κραματόρσκ με άνδρες του στρατού να επιτίθενται εναντίον αυτονομιστών.

Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, είπαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούστηκαν από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ και πρόσθεσαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς.

O Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει ότι οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Θα είμαι σύντομος: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ν. Μεντβέντεφ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του από τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Τι είπαν Πούτιν – Ομπάμα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Δευτέρας 14 Απριλίου ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προκειμένου να αποτραπεί μια αιματοχυσία εις βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τα αποσχιστικά κινήματα στην περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Απριλίου μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κίεβο για να απαιτήσουν να αναληφθεί πιο αποφασιστική δράση εναντίον των φιλορώσων ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, καθώς και την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet