Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκουν τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν
Κόσμος

Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκουν τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν

Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 ανήκει «μετά βεβαιότητας» το τμήμα φτερού που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό στα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Το τμήμα φτερού είχε βρεθεί σε παραλία του Ρεϊνιόν και έχει μεταφερθεί σε εργαστήριο στην Τουλούζη, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι το τμήμα αυτό προερχόταν σίγουρα από το Boeing 777 που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014.

Οι γαλλικές αρχές, που είχαν ξεκινήσει δική τους έρευνα την εποχή εκείνη, επειδή τέσσερις από τους 239 επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Γάλλοι υπήκοοι, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές και έκαναν λόγο μόνο για «ισχυρές ενδείξεις».

Από την εξέταση των συντριμμιών σε στρατιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκαν «τρεις σειριακοί αριθμοί στο εσωτερικό του πτερυγίου» οι οποίοι οδήγησαν τους ειδικούς σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Boeing, την Airbus Defense & Space (ADS-SAU) που εδρεύει στη Σεβίλη της Ισπανίας. Με βάση τον έναν από τους αριθμούς αυτούς η εταιρεία διαπίστωσε ότι η ίδια είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο πτερύγιο που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο Boeing 777.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες με 239 επιβαίνοντες.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια γιατί το αεροσκάφος κατέληξε να πετά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, παρεκκλίνοντας της πορείας του, ενώ άγνωστο παραμένει και το σημείο συντριβής του.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet