Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε το Boeing
Κόσμος

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε το Boeing

«Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 24 Μαρτίου(τοπική ώρα).

Ο κ. Ν. Ραζάκ σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση ότι η τελευταία κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και ως εκ τούτο έχει κατά πάσα πιθανότητα καταπέσει εκεί.

Το τελευταίο επικρατέστερο σενάριο, μακριά από τρομοκρατικές ενέργειες και αεροπειρατείες, υποστηρίζει ότι η συντριβή οφείλεται σε μια εξωτερική κεραία που έφερε το μοιραίο Boeing 777 και μετέδιδε τα δεδομένα της πτήσης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο έμπειρος ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης, πριν από περίπου ένα μήνα οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ειδοποιήθηκαν να ελέγξουν την εξωτερική κεραία που μεταδίδει δεδομένα των πτήσεων.

Ο λόγος ήταν ότι όπως είχε εντοπιστεί σε περίπτωση θραύσης ή προβληματικής λειτουργίας η κεραία θα μπορούσε να προκαλέσει έως και ρωγμή στο κέλυφος του αεροσκάφους.

Αν συνέβη αυτό στη συγκεκριμένη πτήση, εξηγεί ο κ. Α. Τσολάκης, τότε αρχικά προκλήθηκε η απώλεια σήματος και στη συνέχεια υπήρξε αποσυμπίεση – όπως συνέβη με το αεροπλάνο της ΗΛΙΟΣ – με τους πιλότους να χάνουν τις αισθήσεις του και το αεροσκάφος στην πραγματικότητα να κινείται ακυβέρνητο μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα πώς εξηγείται τότε η στροφή του αεροσκάφους, ο κ. Α. Τσολάκης εξήγησε ότι οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις να προγραμματίζουν τον αυτόματο πιλότο για να επιστρέψει στη «μητέρα»-βάση.

Ανακοίνωση οργής των συγγενών των θυμάτων

Οι οικογένειες των επιβατών του μοιραίου Boieng στρέφονται εναντίων των αρχών της Μαλαισίας αλλά και της αεροπορικής εταιρείας. Τους χαρακτηρίζουν «αληθινούς εκτελεστές» των επιβατών της πτήσης, αν όντως αποδειχθεί πως είναι νεκροί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συγγενών, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας 24 Μαρτίου (ώρα Ελλάδας):

«Στις 10 το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ο μαλαισιανός πρωθυπουργός έστειλε μια δήλωση στους συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370, χωρίς καμία ισχυρή ένδειξη ότι η πτήση συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να υπάρχουν επιζώντες.

»Από τις 8 Μαρτίου, που ανακοίνωσαν ότι έχασαν επαφή με την πτήση, έχουν περάσει 18 μέρες κατά τις οποίες, η εταιρία, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός, συνεχώς προσπαθούν να καθυστερούν και να εξαπατήσουν τις οικογένειες των επιβαινόντων, και να ξεγελάσουν όλο τον κόσμο.

»Αυτή η ξεδιάντροπη συμπεριφορά, όχι μόνο ξεγέλασε και πλήγωσε τις οικογένειες των επιβατών, αλλά και παραπλάνησε και καθυστέρησε τις απόπειρες διάσωσης, χαραμίζοντας μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπίνων πόρων και μέσων και αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την απόπειρα διάσωσης.

»Αν οι επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, τότε η Malaysia Airlines, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός είναι οι αληθινοί εκτελεστές που τους σκότωσαν. Εμείς, οι οικογένειες αυτών που ήταν στο αεροπλάνο, διαμαρτυρόμαστε με όλοι μας την δύναμη εναντίον τους.

»Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να καταφερθούμε εναντίον των ασυγχώρητων εγκλημάτων και της ευθύνης που έχουν και τα τρία αυτά μέρη».

Αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

imagesΑυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο μαλαισιανό αεροσκάφος εντόπισε δύο νέα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα, ένα κυκλικό γκριζοπράσινο και ένα ορθογώνιο χρώματος πορτοκαλί και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι εντόπισε σειρά αντικειμένων που επέπλεαν στην περιοχή των ερευνών, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

Τι είπε η εταιρεία στους συγγενείς

«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στους συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 777.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet