Στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι Πράσινοι για το Grexit του Σόιμπλε
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι Πράσινοι για το Grexit του Σόιμπλε

Για «παράκαμψη του γερμανικού Κοινοβουλίου» κατηγορούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βουλευτές των Πράσινων, με την πρότασή του για «προσωρινό Grexit», σε προσφυγή σε βάρος του που κατέθεσαν στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Η πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, που είχε πέσει σαν βόμβα στο τραπέζι των Βρυξελλών τον «θερμό Ιούλιο», είχε αιφνιδιάσει τους βουλευτές.

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για την ευρωπαϊκή πολιτική Μανουέλ Σάρατσιν, οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον Τύπο, ενώ η κυβέρνηση αρνείτο για μέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

«Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτήν τη συζήτηση -και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει ο βουλευτής των Πρασίνων.

Ο κ. Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον κ. Σόιμπλε για «αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εγκαίρως τη Βουλή για ένα θέμα που αφορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet