Στο… κόκκινο η αγωνία για το χαμένο Airbus της AirAsia
Κόσμος

Στο… κόκκινο η αγωνία για το χαμένο Airbus της AirAsia

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus της εταιρείας AirAsia που χάθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ιάβας και της Σιγκαπούρης, με την αγωνία των συγγενών των 162 επιβαινόντων να κορυφώνεται.

Δεκάδες πλοία και αεροπλάνα συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους, ενώ όπως έγινε γνωστό, κατόπιν αιτήματος της Ινδονησίας, οι ΗΠΑ στέλνουν στην περιοχή το αντιτορπιλικό USS Sampson, το οποίο θα συνδράμει τις έρευνες.

Χθες οι αρχές της Ινδονησίας διατύπωσαν την εκτίμηση ότι το αεροσκάφος που χάθηκε στην επικράτειά τους πιθανόν βρίσκεται «στο βυθό της θάλασσας».

Η πολεμική αεροπορία της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και με μια τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας, στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες.

«Εντοπίσαμε περίπου δέκα μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος τα οποία δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, Άγκους Ντούι Πουτράντο.

Την ίδια ώρα, η τηλεόραση της Ινδονησίας μετέδωσε εικόνες αντικειμένων που επιπλέουν στη Θάλασσα της Ιάβας τα οποία εικάζεται ότι μπορεί να ανήκουν στο αεροσκάφος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet