Στο πόδι 4.800 Ιταλοί αστυνομικοί για τον φόβο των εξτρεμιστών
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Στο πόδι 4.800 Ιταλοί αστυνομικοί για τον φόβο των εξτρεμιστών

Σχέδιο το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη 4.800 στρατιωτών στους δρόμους πόλεων ενέκριναν ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής εξτρεμιστών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, σε πρώτη φάση οι στρατιωτικοί θα φρουρούν έως τον Ιούνιο εγκαταστάσεις και τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος επιθέσεων.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 500 στρατιωτικοί σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στη Ρώμη, όπου ήδη άνδρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στη φρούρηση διπλωματικών αποστολών και κατοικιών, της συναγωγής της ιταλικής πρωτεύουσας και εβραϊκών σχολείων.

Στρατιώτες αναμένεται να τοποθετηθούν και σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλων στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, αλλά και εκείνες που είχαν διαπραχθεί στο Παρίσι τον περασμένο μήνα. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν τη Ρώμη πιθανό στόχο εξτρεμιστών, ιδίως διότι φιλοξενεί το Βατικανό.

Σε ιστοτόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστές έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν αόριστες απειλές εναντίον του πάπα Φραγκίσκου και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο είχε επισημάνει σε μια εκδήλωση στην οποία είχε λάβει μέρος μαζί με ανώτερα στελέχη της καθολικής εκκλησίας ότι δεν είναι ενήμερος για κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet