Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στη Βραζιλία για τα ακριβά εισιτήρια
Κόσμος

Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στη Βραζιλία για τα ακριβά εισιτήρια

Με τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ η αστυνομία του Σάο Πάολο διέλυσε μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση μετείχαν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία κατέβασε τον αριθμό τους μόλις στους 1.200.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ενώ τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν. Οι αρχές κινητοποίησαν πάνω από 1.100 αστυνομικούς για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε με πρωτοβουλία του κινήματος «Passe Livre», που απαιτεί την ύπαρξη δωρεάν μεταφορών. Στις 10 Ιανουαρίου μια παρόμοια κίνηση είχε συγκεντρώσει περίπου 30.000 άτομα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία από τις αρχές Ιανουαρίου στο Σάο Πάολο αυξήθηκε από 3 ρεάλ σε 3,50 ρεάλ ( περίπου 1,2 ευρώ) ενώ ο πληθωρισμός στη διάρκεια του έτους ήταν 6,4%. Τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η Βραζιλία είχε συγκλονιστεί από μαζικές διαδηλώσεις με κυρίαρχο αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet