Συγκρούσεις στο Παρίσι μετά τη δολοφονία Κινέζου από αστυνομικούς
Κόσμος

Συγκρούσεις στο Παρίσι μετά τη δολοφονία Κινέζου από αστυνομικούς

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι μετά τη δολοφονία άοπλου Κινέζου από αστυνομικούς.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 35 συλλήψεις. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα αστυνομικό όχημα υπέστη ζημιές από βόμβα μολότοφ, καθώς και τρία ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία εκλήθη να επέμβει σε μια «οικογενειακή διαφορά» σε κατοικία του 19ου διαμερίσματος. Μόλις άνοιξαν την πόρτα οι αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να τρέχει προς το μέρος τους και να τραυματίζει έναν εξ αυτών με αιχμηρό αντικείμενο. Τότε, άλλος αστυνομικός πυροβόλησε για να προστατεύσει τον συνάδελφό του και τραυμάτισε θανάσιμα τον δράστη, ανέφερε η Αστυνομία.

Η οικογένεια του θύματος αμφισβητεί την εκδοχή, λέγοντας ότι δεν τραυμάτισε κανέναν.

Ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ

Η ασφάλεια των Κινέζων πολιτών είναι «προτεραιότητα των γαλλικών Aρχών», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από τη διαμαρτυρία που υπέβαλε το Πεκίνο.

«Η ασφάλεια όλων των Κινέζων υπηκόων στη Γαλλία είναι προτεραιότητα των γαλλικών Αρχών. Ενισχυμένα μέτρα εφαρμόστηκαν τους τελευταίους μήνες και όλες οι διευθετήσεις έχουν γίνει προκειμένου να διατηρηθούν οι καλύτερες συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ, Ρομέν Ναντάλ, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet