Συμπλοκές με 13 τραυματίες μεταξύ προσφύγων κι αστυνομικών στη Γερμανία
Κόσμος

Συμπλοκές με 13 τραυματίες μεταξύ προσφύγων κι αστυνομικών στη Γερμανία

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 50 πρόσφυγες στην πόλη Σουχλ της Γερμανίας, γράφει την Πέμπτη το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ερφούρτης, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Σουχλ, οι ταραχές ξέσπασαν την Τετάρτη σε καταυλισμό προσφύγων της πόλης και σε αυτές ενεπλάκησαν τουλάχιστον 50 μετανάστες.

Ένας από τους μετανάστες φέρεται ότι προκάλεσε το περιστατικό όταν άρχισε να σκίζει σελίδες από το Κοράνι, το οποίο προκάλεσε επιθετική αντίδραση από άλλους πρόσφυγες.

Η τοπική αστυνομία κλήθηκε γρήγορα να επέμβει για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλά οι πρόσφυγες επιτέθηκαν τότε στην αστυνομία με πέτρες και σιδηρολοστούς.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες, σύμφωνα με το περιοδικό.

Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση κινητοποιήθηκαν επίσης αστυνομικοί από τις γύρω πόλεις, ενώ κατά τις ταραχές ένας αριθμός οχημάτων της αστυνομίας υπέστη ζημιές.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που σημειώνεται στην Ε.Ε., η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, όπου οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Τον Ιούλιο το ομοσπονδιακό γραφείο για τη μετανάστευση της Γερμανίας δέχθηκε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε έναν μήνα: συνολικά περίπου 79.000. Οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Σερβία.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet