Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά
Κόσμος

Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες και τζιχαντιστές γύρω από την Ιντλίμπ και σε πλήγματα των αντικαθεστωτικών με πυροβόλα στο Χαλέπι σε αντίποινα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, αντάρτες έπληξαν με πυροβόλα περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο στα προάστια του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άμαχους και τραυματίζοντας άλλους 20.

Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν «ρωσικά» αεροσκάφη βομβάρδισαν αγορά στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν, ο οποίος έκανε λόγο για «τη χειρότερη σφαγή από τον Απρίλιο», όταν κλιμακώθηκαν οι επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, ύστατο μεγάλο οχυρό των ανταρτών και των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 105 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο πλήγμα εναντίον της αγοράς και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά θύματα θαμμένα κάτω από συντρίμμια.

Η Ρωσία διέψευσε ότι αεροσκάφη της έπληξαν την αγορά. Η ρωσική ΠΑ «δεν διεξήγαγε καμία τέτοια αποστολή σε αυτό το τμήμα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή του.

Συριακά αεροσκάφη έπληξαν και την πόλη Σαρακέμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άμαχοι, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, ατά τη ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, DPA

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet