Συρία: Επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Συρία: Επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους

Επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, στοχοθετώντας κυρίως ένα πετρελαϊκό κοίτασμα ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανακοίνωσε επιπλέον ότι το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στη συριακή πόλη Κομπάνι (βόρεια) έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην τουρκική μεθόριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άμαχοι.

«Τέσσερις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν στην περιοχή του κοιτάσματος πετρελαίου αλ Τάνακ και εναντίον ενός σημείου ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους έγιναν αντιληπτές τη νύχτα στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (δυτικά) (…) με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνθρωποι» επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο χωρίς να διευκρινίσει εάν τα θύματα ήταν τζιχαντιστές ή άμαχοι.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε αυτήν την επαρχία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση ο διεθνής συνασπισμός επιπλέον πραγματοποίησε πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι, όπου μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης μεταξύ των τζιχαντιστών και των Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), του ένοπλου βραχίονα του κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Το Ισλαμικό Κράτος εξάλλου βομβάρδισε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτοπισμένων με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και τέσσερις να τραυματιστούν, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet