“Σφυροκόπημα” κατά Αλέξη Τσίπρα από Μάνφρεντ Βέμπερ και Γκι Φερχόφστατ
Κόσμος

“Σφυροκόπημα” κατά Αλέξη Τσίπρα από Μάνφρεντ Βέμπερ και Γκι Φερχόφστατ

Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα στον λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι τον συμβιβασμό».

Σκληρή κριτική άσκησε και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων, Γκι Φερχόφστατ.

«Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια μετά τον Αλέξη Τσίπρα. «Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» πρόσθεσε.

«Σε ορισμένα κράτη μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ό,τι στην Ελλάδα. Τι απαντάτε σε αυτούς τους λαούς;» συνέχισε ο Βέμπερ. «Άλλες χώρες έκαναν μεταρρυθμίσεις, η Λετονία το 2009 έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις χωρίς να καταφύγει σε δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Φερχόφστατ: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ατύχημα ή ως μεταρρυθμιστής;»

Σκληρά επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων (ALDE) Γκι Φερχόφστατ, που κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και αναγνώρισε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για το χρέος».

«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που θα υποστούν πλήγμα από το Grexit. Πρέπει να προχωρήσετε σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει να πείτε ότι θέλετε να πατάξετε το πελατειακό κράτος. Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθεσία. Ήταν τυχαίοι οι διορισμοί δικών σας στελεχών στα υπουργεία;» ρώτησε.

«Η πολιτική ελίτ στη χώρα σας δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν έχετε κάνει καμία. Είμαι εκνευρισμένος επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια υπνοβατούσαμε προς το Grexit και τώρα πια τρέχουμε προς τα εκεί με τα μάτια ανοικτά, ενώ χειροκροτούν οι ακραίοι» είπε.

«Κερδίσατε τις εκλογές και το δημοψήφισμα. Είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για το χρέος, θα το παραδεχθώ. Αλλά πρέπει εσείς να δείξετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

«Πώς θέλετε να μείνετε στην Ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έφερε την καταστροφή και φτώχυνε τη χώρα; Ή ως ένας επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Χαρίλαος Τρικούπης ρώτησε χαρακτηριστικά.

«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δείξτε ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ψευτοπροφήτης» τόνισε ο Φερχόφστατ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet