Σ. Λαβρόφ: «Η Ρωσία πρέπει να εκσυγχρονίσει τα πυρηνικά της όπλα»
Κόσμος

Σ. Λαβρόφ: «Η Ρωσία πρέπει να εκσυγχρονίσει τα πυρηνικά της όπλα»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ότι έχει έρθει η ώρα να εκσυγχρονίσει η Ρωσία το πυρηνικό της οπλοστάσιο και τα συμβατικά της όπλα.

Είπε ότι οι επενδύσεις της Μόσχας στον τομέα της Άμυνας δεν αποτελούν σημάδι μιας κούρσας εξοπλισμών, αλλά τμήμα ενός απαραίτητου εκσυγχρονισμού.

Σεργκέι Λαβρόφ - υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας«Δεν πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας κούρσας εξοπλισμών» είπε, μιλώντας στο Russia Today. «Τουλάχιστον η Ρωσία δεν θα συμμετέχει σε αυτό» δήλωσε και έσπευσε να συμπληρώσει. «Στην περίπτωσή μας, πρόκειται απλά για το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσουμε τα πυρηνικά και συμβατικά μας οπλοστάσια».

Οι New York Times σε άρθρο τους ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξοδέψουν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για εκσυγχρονισμό του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

«Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι λίγο νεότερο σε ηλικία από το δικό μας, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα και για αυτούς να το εκσυγχρονίσουν. Απλά ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τους όρους της νέας συνθήκης START που είναι νομικά δεσμευτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Είναι καλό να αναβαθμίζει κανείς το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αντικαθιστώντας παλιά όπλα με καινούρια, αλλά υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα όπλα μπορεί να διαθέτει κανείς και αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν ακόμα» δήλωσε.

Στη συνέντευξή του ο Σ. Λαβρόφ εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση της Συρίας.

Αναφερόμενος στην άρνηση της Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με τον Σύρο πρόεδρο στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών, ο Σ. Λαβρόφ είπε: «Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να έχουν ρόλο εισαγγελέα, δικαστή και εκτελεστή σε κάθε γωνιά του κόσμου και ότι θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθούν λύσεις».

Νωρίτερα, σε άλλη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι η Μόσχα επιθυμεί «επανεκκίνηση» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet