Τέλειωσαν όλα στο βάθος του Ινδικού…
Κόσμος

Τέλειωσαν όλα στο βάθος του Ινδικού…

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου φέρονται να εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing 777, περίπου 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, σε νότιες υποαρκτικές θάλασσες, εμποδίζουν τις έρευνες, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αναζήτησης από αέρος και θαλάσσης να ξεκινήσουν εκ νέου, αύριο, Τετάρτη.

Εντωμεταξύ κορυφώνεται η οργή των συγγενών των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines, αφού τόσο η εταιρεία, όσο και οι αρχές της Μαλαισίας δεν έχουν δώσει επαρκή στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβη στο αεροπλάνο και τελικά συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό. Σε νέα συνέντευξη Τύπου ο CEO της εταιρείας Ahmad Jauhari Yahya είπε πως νιώθει μεγάλη θλίψη και πόνο για τους επιβάτες της πτήσης που δεν θα δουν ξανά τις οικογένειές τους, αλλά και για τα 13 μέλη πληρώματος της εταιρείας. Ωστόσο στο σημείο που προκάλεσε την οργή των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη μοιραία πτήση ήταν όταν ανακοίνωσε πως θα τους δοθεί η οικονομική αποζημίωση των 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη για αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα βοηθήματα αναλόγως με την εξέλιξη των ερευνών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ

Εφημερίδες της Μαλαισίας κράτησαν σήμερα μαύρη την πρώτη σελίδα τους σε ένδειξη πένθους για τα 239 θύματα του Boeing.

«MH370 R.I.P. αναπαύσου εν ειρήνη», γράφει σε μαύρο φόντο στην πρώτη σελίδα της η κυριότερη αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας «The Star». Τα ονόματα των 239 επιβαινόντων συνθέτουν τα γράμματα της φράσης.

 ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΕΠΕΣΕ ΤΟ BOEING – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

«Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα). Ο κ. Ραζάκ σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση ότι η τελευταία κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και ως εκ τούτου έχει κατά πάσα πιθανότητα καταπέσει εκεί.

Malaysia Airlines: Ελέγχονται αντικείμενα νοτιοδυτικά της Αυστραλίας. Το τελευταίο επικρατέστερο σενάριο, μακριά από τρομοκρατικές ενέργειες και αεροπειρατείες, υποστηρίζει ότι η συντριβή οφείλεται σε μια εξωτερική κεραία που έφερε το μοιραίο Boeing 777 και μετέδιδε τα δεδομένα της πτήσης.

 Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο έμπειρος ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης, πριν από περίπου ένα μήνα οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ειδοποιήθηκαν να ελέγξουν την εξωτερική κεραία που μεταδίδει δεδομένα των πτήσεων. Ο λόγος ήταν ότι όπως είχε εντοπιστεί σε περίπτωση θραύσης ή προβληματικής λειτουργίας, η κεραία θα μπορούσε να προκαλέσει έως και ρωγμή στο κέλυφος του αεροσκάφους. Αν συνέβη αυτό στη συγκεκριμένη πτήση, εξηγεί ο κ. Τσολάκης, τότε αρχικά προκλήθηκε η απώλεια σήματος και στη συνέχεια υπήρξε αποσυμπίεση –όπως συνέβη με το αεροπλάνο της ΗΛΙΟΣ– με τους πιλότους να χάνουν τις αισθήσεις του και το αεροσκάφος στην πραγματικότητα να κινείται ακυβέρνητο μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα. Απαντώντας, δε, στο ερώτημα πώς εξηγείται τότε η στροφή του αεροσκάφους, ο κ. Τσολάκης εξήγησε ότι οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις να προγραμματίζουν τον αυτόματο πιλότο για να επιστρέψει στη «μητέρα»-βάση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
 Συγγενείς επιβατών Boeing: Εκτελεστές η αεροπορική εταιρεία, η κυβέρνηση και ο στρατός της Μαλαισίας

 Οι οικογένειες των επιβατών του μοιραίου Boieng στρέφονται εναντίων των αρχών της Μαλαισίας αλλά και της αεροπορικής εταιρείας. Τους χαρακτηρίζουν «αληθινούς εκτελεστές» των επιβατών της πτήσης, αν όντως αποδειχθεί πως είναι νεκροί. Ολόκληρη η ανακοίνωση των συγγενών, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας):

 «Στις 10 το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός έστειλε μια δήλωση στους συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370, χωρίς καμία ισχυρή ένδειξη ότι η πτήση συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να υπάρχουν επιζώντες.

 »Από τις 8 Μαρτίου, που ανακοίνωσαν ότι έχασαν επαφή με την πτήση, έχουν περάσει 18 μέρες κατά τις οποίες, η εταιρεία, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός, συνεχώς προσπαθούν να καθυστερούν και να εξαπατήσουν τις οικογένειες των επιβαινόντων, και να ξεγελάσουν όλο τον κόσμο.

 »Αυτή η ξεδιάντροπη συμπεριφορά, όχι μόνο ξεγέλασε και πλήγωσε τις οικογένειες των επιβατών, αλλά και παραπλάνησε και καθυστέρησε τις απόπειρες διάσωσης, χαραμίζοντας μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπίνων πόρων και μέσων και αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την απόπειρα διάσωσης.

 »Αν οι επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, τότε η Malaysia Airlines, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός είναι οι αληθινοί εκτελεστές που τους σκότωσαν. Εμείς, οι οικογένειες αυτών που ήταν στο αεροπλάνο, διαμαρτυρόμαστε με όλοι μας την δύναμη εναντίον τους.

 »Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να καταφερθούμε εναντίον των ασυγχώρητων εγκλημάτων και της ευθύνης που έχουν και τα τρία αυτά μέρη».

ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ BOEING – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ

Αυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο μαλαισιανό αεροσκάφος εντόπισε δύο νέα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα, ένα κυκλικό γκριζοπράσινο και ένα ορθογώνιο χρώματος πορτοκαλί, και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι εντόπισε σειρά αντικειμένων που επέπλεαν στην περιοχή των ερευνών, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Οπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στους συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 777.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΤΟ BOEING ΑΦΑΝΤΟ – ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ – ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

Στο απόλυτο μηδέν οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, όταν και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο. Κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν τη Δευτέρα στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του Boeing.

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής, φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα εντοπίσουν.

Οι νέες ελπίδες, που προέκυψαν το πρωί της Κυριακής , όταν ένας γαλλικός δορυφόρος κατέγραψε εικόνες αντικειμένων να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, φαίνεται πως ήταν και πάλι φρούδες, καθώς από τη Μαλαισία λένε τώρα ότι, τελικά, επρόκειτο για «ήχους πιθανών αντικειμένων στην επιφάνεια της θάλασσας, που κατέγραψαν τα ραντάρ».

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Οι κινεζικές αρχές κάνουν τώρα λόγο για εντοπισμό νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό και προχωρούν σε έρευνες.Την ενημέρωση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του για να διαβάσει έγγραφο από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων εντοπίστηκε από κινεζικό δορυφόρο σε «κάποιο σημείο του νότιου διαδρόμου στον Ινδικό Ωκεανό».

Ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν προκαλεί ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος.Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα.Ο Τζίλιαν, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 95 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε σήμερα το Νησί των Χριστουγέννων.

TI ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό ευρημάτων που μπορούν να δώσουν απαντήσεις γύρω από την εξαφάνιση του Boeing που εκτελούσε την πτήση MH370.

Η διεθνής ομάδα που πραγματοποιεί έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό δεν κατάφερε να εντοπίσει κάτι σήμερα και ο αναπληρωτής πρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας δήλωσε ότι τα αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου στις 16 Μαρτίου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί.

«Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε», είπε ο Τρας προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αεροπλάνα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχουν σε αυτή κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη. Εξάλλου ένα νορβηγικό πλοίο πλέει προς την περιοχή και αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα. Ένα αυστραλιανό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο Σάββατο, ενώ και ένα πλοίο της Βρετανία κατευθύνεται προς τα εκεί. Το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του χιονιού» σπεύδει στο σημείο από το Περθ, ενώ ακόμη πέντε κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή έρευνας.

«Πρόκειται για το πιο δυσπρόσιτο σημείο της Γης που μπορείτε να φανταστείτε, αν υπάρχει οτιδήποτε εκεί, θα το βρούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν σημείωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως οι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους εκπέμπει ηλεκτρονικό σήμα για περίπου 30 ημέρες. Στη συνέχεια τελειώνει η μπαταρία του και έτσι θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Αεροσκάφη και πλοία έχουν επίσης ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις στην θάλασσα Άνταμαν, μεταξύ της Ινδίας και της Ταϊλάνδης, ελέγχοντας περιοχές που έχουν ήδη ερευνηθεί εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα δώσει τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αεροπλοΐας.

Η αναζήτηση για το Boeing συνεχίζεται επίσης και σε άλλες περιοχές περιλαμβανομένου ενός τόξου που περνά από το Λάος και φτάνει ως το Καζακστάν.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BOEING ΠΟΥ…ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός που χθες ενημέρωσε τα μίντια παγκοσμίως για τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί στο Νότιο Ινδικό ωκεανό, σήμερα “τα μαζεύει” «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να είναι απλά το φορτίο που έπεσε από κάποιο πλοίο, απλώς δεν ξέρουμε ακόμα». Οι έρευνες συνεχίζονται με αεροπλάνα και πλοία, στα οποία προστίθενται και τρία από την Κίνα…

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι New Straits Times, η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama είπε ότι η αναζήτηση του αεροπλάνου είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν κάθε δυνατό πόρο στην έρευνα.

Οι Αρχές της Αυστραλίας θα έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε περίπου δύο με τρεις ημέρες, σε σχέση με τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό και θεωρείται πιθανό ναανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας David Johnston. Ήδη νύχτωσε στην περιοχή των ερευνών και αυτές θα επαναληφθούν αύριο…

Οι αυστραλιανές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη,τόνισε ο Johnston.

Στη περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα- περίπου 3000 μέτρα νοτιοδυτικά του Περθ στην Αυστραλία, το πρώτο πλοίο που έφτασε ήταν το νορβηγικό «St Petersburg» της Hoeeg Autoliners

Το πρώτο αεροσκάφος που έκανε έρευνες στην περιοχή αυτή επέστρεψε στο Περθ χωρίς να έχει εντοπίσει τα αντικείμενα. Όπως ωστόσο σημειώνουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η περιορισμένη ορατότητα δυσχέρανε τις έρευνες.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ; Δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται για 12 ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας.Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα.

Οπως αναφέρει το CNN «αν αυτό το κομμάτι που είναι τόσο μεγάλο, ανήκει στο αεροπλάνο, ίσως είναι το τμήμα της ουράς» είπε Ντέιβιντ Γκάλο, ο οποίος ήταν στους επικεφαλής της αναζήτησης για την πτήση της Air France Flight 447, που συνετρίβη το 2009.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε ότι «νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση … στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι αεροσκάφη είναι καθ ‘οδόν προς την περιοχή όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα.

Ο κ. Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ενώ προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία από δορυφόρο, φέρεται “απαθανατίζει” την πτήση MH370 ώρες μετά το χρονικό σημείο όπου χάθηκε από τα ραντάρ, να πετά πάνω από μια πυκνή ζούγκλα, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, την φωτογραφία εντόπισε ένας φοιτητής από την Ταιβάν, στην διαδικτυακή υπηρεσία Tomnod, που προσφέρεται μέσα από τη μηχανή αναζήτησης χαρτών και την αναδημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες στη Μαλαισία.

Η αυθεντικότητα της εξετάζεται, ωστόσο προκαλεί πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι το αεροσκάφος φαίνεται να ίπταται πάνω από μια δασώδη περιοχή την ίδια ώρα που πολλές εφημερίδες στην Μαλαισία δημοσιεύουν μαρτυρίες χωρικών στα βόρεια της χώρας που δηλώνουν πως είδαν την μέρα της εξαφάνισης του Μπόινγκ ένα μεγάλο αεροπλάνο να πετά πάνω από τις καλύβες τους και μάλιστα να κάνει στροφή και να αλλάζει πορεία…

Ένα απλό και λογικό σενάριο για την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines

Μέσα στα δεκάδες απίστευτα σενάρια περί τρομοκρατίας, πιλότου που τον χώρισε η γυναίκα του, εξειδικευμένων αεροπειρατών που “έκρυψαν” το αεροπλάνο, δημοσιεύτηκε στο Business Insider, ένα απλό και λογικό σενάριο του πρώην πιλότου Chris Goodfellow

Διαβάστε το:

Σύμφωνα με το Business Insider, που επιστράτευσε τις γνώσεις του πρώην πιλότου Chris Goodfellow, το πιθανότερο σενάριο που εξηγεί την εξαφάνιση του αεροσκάφους είναι το εξής:

Λίγο μετά την απογείωση του Boeing και την γνωστή πλέον “καληνύχτα” του πιλότου, το πιλοτήριο γέμισε καπνούς, πιθανότατα από κάποια βλάβη στον μπροστινό τροχό. Μόλις έγινε αντιληπτή η βλάβη ο πιλότος κινήθηκε προς ένα ασφαλές αεροδρόμιο για έκτακτη προσγείωση.

Το αεροδρόμιο αυτό, είναι το Pulau Langkawi, κοντά στα νησιά Ανταμάν, επομένως το αεροπλάνο κινήθηκε προς τα δυτικά.

Ενώ το αεροπλάνο κινούταν με τον αυτόματο πιλότο προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο οι πιλότοι προσπάθησαν να εντοπίσουν την εστία του καπνού, κλείνοντας παράλληλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα προσπαθώντας να απομονώσουν την πηγή του, ωστόσο, δεν πρόλαβαν και το πιλοτήριο γέμισε με καπνούς προκαλώντας πιθανότατα το θάνατο τους.

Χωρίς πιλότους να κατευθύνουν το αεροπλάνο και με τον καπνό να εξαπλώνεται σε ολόκληρο το αεροσκάφος, δεν υπήρχε κανείς να κατευθύνει το Boeing το οποίο ακολουθούσε την πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό, περνώντας πάνω από τα νησιά Ανταμάν. Εν τέλει, ύστερα από τόσες ώρες πτήσης το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα.

«Σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση ”Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty” με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος; ή το νερό». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, Στέφαν Ντουζάριτς.

Ο κ. Ντουζάριτς εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρήκαν τίποτε!

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Νέα σενάρια έχει πυροδοτήσει μία φωτογραφία του κυβερνήτη του εξαφανισμένου Boeing, στην οποία ο ίδιος εικονίζεται να φορά μία μπλούζα με πολιτικό μήνυμα.

«Democracy is dead» (Η Δημοκρατία είναι νεκρή) είναι το μήνυμα που αναγράφεται στη μπλούζα του πιλότου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Συνδυάζοντας την πληροφορία ότι ο κυβερνήτης, Zaharie Ahmad Shah, είναι φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Anwar Ibrahim, οι ερευνητές οδηγούνται στο ενδεχόμενο σενάριο ότι «θα μπορούσε ο ίδιος να έχει καταλάβει το αεροπλάνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Η εν λόγω εκδοχή, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης φυλακίστηκε «για ομοφυλοφιλία» λίγο πριν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing.

Το FBI δεν αποκλείει την πιθανότητα ο «πειρατής» να είναι ο ίδιος ο πιλότος ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, ενδεχομένως οι επιβάτες να κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet