Ταϊλάνδη: Μεγαλώνει η αγωνία για τα παιδιά – Δεν ρισκάρουν απεγκλωβισμό
Κόσμος

Ταϊλάνδη: Μεγαλώνει η αγωνία για τα παιδιά – Δεν ρισκάρουν απεγκλωβισμό

Παγκόσμια είναι η αγωνία για την τύχη των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένη σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ήταν γνωστό ότι θα γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού άμεσα, εντούτοις, ο κυβερνήτης της Ταϊλάνδης, Narongsak Osottanakorn, ανακοίνωσε ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο και δεν θα πραγματοποιείτο χθες.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους είναι εγκλωβισμένα και αυξάνονται οι φόβοι ότι κινδυνεύουν από υποξία.

Τα βελγικά ΜΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου ανέφεραν ότι εξαιτίας αναμενόμενου νέου κύματος βροχοπτώσεων, θα γίνει άμεσα η επιχείρηση εξόδου από το σπήλαιο.

Ένας Βέλγος διασώστης δήλωσε στο BBC: «Ο χρόνος είναι οριακός γιατί την Κυριακή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι. Περιμένουμε ότι οι δύο πρώτοι ποδοσφαιριστές θα βγουν σήμερα και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Η διαδρομή είναι πάρα πολύ δύσκολη και περνάει μέσα από ένα λαβύρινθο διαδρομών, με πολλές καταδύσεις και αναρρίχηση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κολυμπήσουν πολύ, έχουν μάσκα οξυγόνου και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα τους κρατά το χέρι δύτης».

Τα δώδεκα παιδιά και ο 25χρονος προπονητής τους μπήκαν στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου. Ενώ περιπλανιόνταν στις σκοτεινές στοές, ξέσπασε δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα το σπήλαιο να πλημμυρίσει και να παγιδευτούν. Φύλακας του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκεται το Tham Luang ειδοποίησε τις Αρχές και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Τα παιδιά και ο προπονητής εντοπίστηκαν εννέα μέρες μετά και από εκείνη τη στιγμή έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για τη διάσωσή τους.

Προσφορά από τον Έλον Μασκ

Την Παρασκευή ο Έλον Μασκ αποκάλυψε στο Twitter ότι συνεργάζεται με τις Αρχές της χώρας για τη διάσωση των παιδιών και πρότεινε να βοηθήσει στο να ανοίξει τρύπα στο βουνό και να περάσουν από μέσα οι εγκλωβισμένοι.

Νεκρός ένας Ταιλανδός διασώστης

Ένας Ταϊλανδός διασώστης πέθανε από έλλειψη οξυγόνου, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του να τοποθετήσει φιάλες κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιάσει τα παγιδευμένα παιδιά με οξυγόνο.

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο» εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω.

Η FIFA προσκαλεί τα αγόρια στον τελικό του Μουντιάλ

Πρόσκληση στα 12 αγόρια και τον προπονητή τους απηύθυνε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 15 Ιουλίου.

Σε επιστολή του προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ταϊλάνδης, ο Ινφαντίνο αναφέρει: «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των παιδιών και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουν αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους. Ελπίζουμε τα λόγια μας να τους προσφέρουν λίγη γαλήνη, ανακούφιση και θάρρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

»Αν, όπως ελπίζουμε όλοι, επανενωθούν με τις οικογένειές τους τις επόμενες μέρες και η υγεία τους το επιτρέπει να ταξιδέψουν, η FIFA θα χαρεί να τους προσκαλέσει να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet