Τελευταίο δρομολόγιο για το “Costa Concordia”
Κόσμος

Τελευταίο δρομολόγιο για το “Costa Concordia”

Ολοκληρώθηκε σήμερα το τελευταίο ταξίδι του “Costa Concordia”, καθώς οδηγήθηκε από ρυμουλκό στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

«Οι Γάλλοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών για τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα πρέπει στο εξής να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται περισσότερο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζανλούκα Γκαλέττι.

Πριν από λίγο έφτασε στο λιμάνι της Γένοβας από θαλάσσης και ο Iταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ανιέσε– προκειμένου να συγχαρεί όλους τους υπεύθυνους της τετραήμερης επιχείρησης ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου από το νησί Τζίλιο μέχρι τη Γένοβα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών λόγω του ανέμου που συνεχίζει να πνέει στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

«Η αποστολή μας εξετελέσθη. Λυπάμαι μόνο για κάποιους κυρίους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές μας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τυχόν αποτυχία της όλης αυτής προσπάθειας», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet