Τεταμένη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ
Κόσμος

Τεταμένη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Τεταμένη ήταν η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας στο Χονγκ Κονγκ μετά από μια ακόμη νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία.

Σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο, όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και κλομπ για να τους απωθήσει.

«Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης. Σαράντα άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Επίσης αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Το Χονγκ Κονγκ που απολαμβάνει σημαντική αυτονομία από την Κίνα περνά τη χειρότερη πολιτική κρίση μετά την επιστροφή του στο Πεκίνο το 1997.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet