Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο
Κόσμος

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο

Τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ, δίνοντας σχετικό ανατριχιαστικό βίντεο στη δημοσιότητα. Ανέφεραν πως ο αποκεφαλισμός του δημοσιογράφου είναι ένα “μήνυμα” ώστε οι ΗΠΑ να μην επέμβουν στο Ιράκ. Ήταν 39 ετών.

Ο Φόλεϊ ήταν ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφους που έστελνε ανταποκρίσεις στην “Global Post”. Τον συνέλαβαν στη Λιβύη το 2012, τον άφησαν ελεύθερο και στη συνέχεια απήχθη ξανά το 2012 από ενόπλους στη Συρία.

Αποφασισμένος ο Ομπάμα να σταματήσει τους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας του να διασφαλίσει ότι το “βάρβαρο”, όπως το χαρακτήρισε, Ισλαμικό Κράτος θα περιοριστεί.

Ο Ομπάμα είπε ότι θέλει να καταστήσει σαφές στους πολιτικούς του Ιράκ ότι δεν είναι τώρα εποχή για να επιστρέψουν στον διχασμό που αποδυνάμωσε τη χώρα. Όπως σημείωσε, όταν οι ΗΠΑ θα δουν να συγκροτείται μια “αξιόπιστη” κυβέρνηση στο Ιράκ, θα μπορούν να δεσμευτούν σε μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι η ύπαρξη “αποτελεσματικών εταίρων επί του πεδίου” καθιστά λιγότερο πιθανή μια παρατεταμένη αποστολή.

Από την πλευρά του, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς “όπου κι αν βρίσκονται” εάν χτυπηθούν οι μαχητές του από αμερικανικές επιδρομές. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. “Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα”, ανέφερε η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet