Τορόντο: Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από την επίθεση
Κόσμος

Τορόντο: Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από την επίθεση

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ, όταν άνδρας άνοιξε πυρ αδιακρίτως στην ελληνική γειτονιά του Τορόντο. Νεκρή είναι μία νέα γυναίκα, καθώς και ένα κορίτσι ηλικίας οκτώ ετών. Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά και ο 29χρονος δράστης της επίθεσης.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και το μικρό κορίτσι, που κατέληξε λίγο αργότερα. Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων έστειλε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστον Τριντό.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έως και 25 πυροβολισμούς.

Ο δράστης φαίνεται σε βίντεο, που έχει στην κατοχή του το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, να περπατάει στον δρόμο και στη συνέχεια να τραβάει το όπλο του και να πυροβολεί σε εστιατόριο της περιοχής.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι έτρωγε με την οικογένειά της όταν άκουσε περί τους 15 πυροβολισμούς. Υποστηρίζει ότι τους είπαν να τρέξουν στο πίσω μέρος του εστιατορίου. «Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν», πρόσθεσε.

«Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του προβλήματος με την οπλοκατοχή», δήλωσε ευθύς αμέσως ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι. «Τα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πολύ κόσμο», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Τορόντο τοποθέτησε 200 επιπλέον αστυνομικούς σε συγκεκριμένες συνοικίες. Οι αστυνομικοί καλούνται να περιπολούν από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 3:00 τα ξημερώματα, οπότε καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά βίας.

Οι θάνατοι σε ανάλογα επεισόδια με πυροβολισμούς αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet