Τουλάχιστον 1.000 μετανάστες νεκροί στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους
Κόσμος

Τουλάχιστον 1.000 μετανάστες νεκροί στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους

Τουλάχιστον 1.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία αποτελεί την κύρια μεταναστευτική οδό μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη «Μαύρη Ήπειρο» οφείλεται στους πολέμους και τη φτώχεια. Μάλιστα, η διεθνής οργάνωση αξίωσε την ανάληψη «κατεπείγουσας δράσης, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες διάσωσης στη θάλασσα».

«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μας υπενθυμίζουν ότι οι πόλεμοι και η φτώχεια συνεχίζουν να ωθούν ανθρώπους να αποπειρώνται ταξίδια υπό απελπιστικές συνθήκες, τα οποία τους στοιχίζουν τις οικονομίες τους, την αξιοπρέπειά τους και σε αναρίθμητες περιπτώσεις, τη ζωή τους» τόνισε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, Φιλίπο Γκράντι.

«Δεν ήταν ποτέ τόσο επείγον να καταπολεμηθούν οι ριζικές αιτίες, να βελτιωθούν οι συνθήκες στη Λιβύη και στις άλλες χώρες κατά μήκος της μεταναστευτικής οδού, να προσφερθούν ασφαλείς εναλλακτικοί δρόμοι και να συνεχιστεί η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα» έσπευσε να προσθέσει.

Μάλιστα, ο ΟΗΕ προεξοφλεί ότι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου θα αυξηθεί σημαντικά το καλοκαίρι -εποχή που ευνοεί τα ριψοκίνδυνα ταξίδια στην ανοικτή θάλασσα.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet