Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών στην Υεμένη
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών στην Υεμένη

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση με στόχο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο Άντεν της Υεμένης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από την «Επαρχία Αμπιάν-Άντεν», το ISIS υποστηρίζει ότι κτίρια της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων του Άντεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, «πυρπολήθηκαν».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης, η επίθεση έγινε σε δύο στάδια: αρχικά με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο στοχοθέτησε την αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της ασφάλειας του Άντεν στην είσοδο του αρχηγείου της, και κατόπιν με μια επίθεση εναντίον της έδρας της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων, που βρίσκεται δίπλα.

Στη διπλή αυτή επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Τέσσερις καμικάζι ανατινάχθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η προηγούμενη επίθεση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη το ΙΚ στο Άντεν, που ελέγχουν οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Χάντι, είχε διαπραχθεί τη 18η Δεκεμβρίου 2016. Είχε στοιχίσει τη ζωή σε 48 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 84, κυρίως στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν τους μισθούς τους.

Το ISIS, όπως ακριβώς και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, εκμεταλλεύθηκε το κενό εξουσίας και ασφάλειας στην εμπόλεμη Υεμένη για να αποκτήσει ερείσματα. Στην οργάνωση αυτή αποδίδονται πολλές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στη χώρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet