Τραγικός επίλογος στη Ν. Κορέα
Κόσμος

Τραγικός επίλογος στη Ν. Κορέα

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στη Νότιο Κορέα φθάνουν του 64, ενώ 238 ακόμη άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαθητές, αγνοούνται μετά το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας. Μετά τον καπετάνιο, συνελήφθησαν και τέσσερα ακόμα μέλη του πληρώματος του βυθισμένου φέρρυ μποτ. Η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκουέν Χι τόνισε τη Δευτέρα 21 Απριλίου πως η εγκατάλειψη του πλοίου ισοδυναμεί με φόνο.

26χρονη «καπετάνισσα» στο τιμόνι του μοιραίου πλοίου

Μία αποκάλυψη και ένα συγκλονιστικό γράμμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε κορυφώνουν το δράμα στη Ν. Κορέα με τους 278 «αγνοούμενους» – νεκρούς μαθητές.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά Μέσα Ενημέρωσης, μία 26χρονη ναυτικός, που φέρει το βαθμό της γ΄ αξιωματικού, βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου «Sewol», την ώρα της τραγωδίας. Η νεαρή γυναίκα είχε εμπειρία μόλις ενός έτους και είχε προσληφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν από περίπου έξι μήνες.

Συνελήφθη ο καπετάνιος

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που ναυάγησε στη Νότια Κορέα. Εις βάρος του έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες μεταξύ των οποίων εκείνη της αμέλειας καθήκοντος. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί κατά του αξιωματικού που βρισκόταν στο τιμόνι και κατά ακόμα ενός μέλους του πληρώματος. Όλοι τους κατηγορούνται καθώς παραβίασαν το καθήκον τους και δεν βοήθησαν τους επιβάτες.

Ο 69χρονος Lee Joon-seok, αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας καθήκοντος και της παραβίασης του δικαίου της θάλασσας.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση είχαν διαπιστώσει ότι ο Lee δεν ήταν στη γέφυρα τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση απότομα και στο τιμόνι βρίσκονταν κατώτερος αξιωματικός.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για τον Lee, τον αξιωματικό που ήταν στο τιμόνι την ώρα του ναυαγίου και ένα άλλο μέλος του πληρώματος καθώς φέρεται να παρέβησαν το καθήκον τους αφήνοντας αβοήθητους τους επιβάτες.

Κρεμάστηκε σε δέντρο ο υποδιευθυντής του Λυκείου. Δεν άντεξε στο χαμό των μαθητών του

Ο Κανγκ Μιν-γκιού υποδιευθυντής του Λυκείου, οι μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από το μεγάλο γυμναστήριο όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων.

«Το να ζήσω εγώ, όταν ακόμα υπάρχουν 200 αγνοούμενοι, είναι πολύ οδυνηρό. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Εγώ πίεσα, για να γίνει αυτή η εκδρομή. Θα ξαναγίνω δάσκαλος στην άλλη ζωή, για τους μαθητές μου, τα πτώματα των οποίων δεν έχουν βρεθεί», έγραψε ο καθηγητής σε γράμμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από την Πέμπτη 17 Απριλίου και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο.

Από τους 475 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου περίπου 340 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Ντανουόν της Ανσάν, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στη Σεούλ, που βρίσκονταν σε εκδρομή προς το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υποδιευθυντής του σχολείου ήταν ένας από τους 179 επιζώντες του ναυαγίου που συνέβη το πρωί της Τετάρτης 16 Απριλίου, ανοικτά των νότιων ακτών της Κορέας.

Δύτες μπήκαν μέσα στο πλοίο

Δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.

Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet