Τραγωδία στη Μεσόγειο: Φόβοι για 150 νεκρούς μετανάστες
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Φόβοι για 150 νεκρούς μετανάστες

Εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Την είδηση γνωστοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 150 διασώθηκαν και επιστρέφουν στη Λιβύη. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα είναι η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο για το 2019.

Το πλοίο απέπλευσε από το Αλ Χομς της Λιβύης, σε απόσταση 120 χλμ. από την Τρίπολη. Σε αυτό επέβαιναν περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες επιζώντων, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν στο περιστατικό εμπλέκονται ένα ή δύο πλοία.

Οι επιζώντες περισυλλέχθηκαν από ντόπιους ψαράδες και κατόπιν μεταφέρθηκαν στην ακτή από τη λιβυκή ακτοφυλακή, όπου λαμβάνουν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του UNHCR, Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Φίλιππο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έγραψε στο twitter:

«Μόλις συνέβη η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο για φέτος. Να επαναφέρουμε τη διάσωση στη θάλασσα, να σταματήσει η προσφυγική και μεταναστευτική κράτηση στη Λιβύη και να αυξηθούν οι δρόμοι εξόδου από τη Λιβύη, είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά για περισσότερους απελπισμένους ανθρώπους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet