Τραγωδία: 10χρονη σκοτώθηκε κάνοντας challenge στο TikTok – Κατηγορούν ίnfluencer για τον θάνατό της
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Τραγωδία: 10χρονη σκοτώθηκε κάνοντας challenge στο TikTok – Κατηγορούν ίnfluencer για τον θάνατό της

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών η οποία προσπάθησε να κάνει ένα challenge στο TikTok.

Για τον θάνατο της 10χρονης κατηγορείται μία 48χρονη influencer από τη Σικελία η οποία είχε δημοσιεύσει στο προφίλ της στο TikTok ένα βίντεο με το «blackout challenge» («πρόκληση του μαντιλιού»). Στο βίντεο αυτό εμφανίζονται μία γυναίκα και ένας άνδρας οι οποίοι καλύπτουν εντελώς το πρόσωπό τους, ακόμη και το στόμα και τη μύτη τους, με διάφανη κολλητική ταινία ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Το κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία προσπαθώντας να μιμηθεί «την πρόκληση του μαντιλιού», ενώ τραβούσε βίντεο με το κινητό της για το TikTok.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η influencer κατηγορείται για υποκίνηση σε αυτοκτονία καθώς «οι ερευνητές (…) βρήκαν στο TikTok του 10χρονου κοριτσιού έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στο προφίλ της influencer» και πιο συγκεκριμένα στο βίντεο με το «blackout challenge».

«Το βίντεο αυτό, που είναι πολύ επικίνδυνο διότι μπορούσαν να το δουν όλοι οι χρήστες, χωρίς κανέναν περιορισμό (…) διαγράφηκε από το TikTok» τόνισε η αστυνομία.

Η influencer είχε δημοσιεύσει πολλά άλλα αντίστοιχα βίντεο με «challenges», χάρη στα οποία είχε αποκτήσει 731.000 followers. 

Οι λογαριασμοί της 48χρονης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπλοκαρίστηκαν και η ίδια έχει τεθεί υπό έρευνα σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet