Τρόμος στον αέρα: Αμερικανικά μαχητικά «παρενόχλησαν» ιρανικό αεροπλάνο – Τραυματίστηκαν επιβάτες
Κόσμος

Τρόμος στον αέρα: Αμερικανικά μαχητικά «παρενόχλησαν» ιρανικό αεροπλάνο – Τραυματίστηκαν επιβάτες

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους της Mahan Air όταν αμερικανικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση αναπνοής.

Μαχητικά αναχαίτισαν το αεροσκάφος της Mahan, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη του να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος απότομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά αρκετοί επιβάτες, μετέδωσε νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το IRIB φαίνεται ένα μαχητικό αεροσκάφος από το παράθυρο του αεροπλάνου, ένας επιβάτηw που έχει αίματα στο πρόσωπο και ένας ηλικιωμένος επιβάτης πεσμένος στο πάτωμα του αεροσκάφους.

https://youtu.be/DPJMW2pCtA8

Ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος εσπευσμένα στη Βηρυτό και οι 150 επιβάτες αποβιβάστηκαν. 

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Ιράν στον Λίβανο και αναχαιτίστηκε από αμερικανικά μαχητικά στον εναέριο χώρο κοντά στη βάση ατ Τανφ, στη νοτιοανατολική Συρία, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη συριακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

ΗΠΑ: Πλησιάσαμε για οπτική αναγνώριση 

Αμερικανικό μαχητικό F-15 πλησίασε πράγματι σε απόσταση οπτικής αναγνώρισης ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος χθες Πέμπτη 23/7, αλλά τηρώντας απόσταση ασφαλείας, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Reuters.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσε ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet