Τσεχία: Σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Κόσμος

Τσεχία: Σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Δύο τρένα συγκρούστηκαν την Τρίτη 7/7 στο βορειοδυτικό τμήμα της Τσεχίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τις ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα.

Σύμφωνα με όσα είπε ένας εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων σε διαδρομή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 15:10 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη διαδρομή που συνδέει το χωριό Πέρνινκ, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Γερμανία, και το Νόβε Χάμρι, στην περιοχή του Κάρλοβι Βάρι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CTK τα δύο τρένα συγκρούστηκαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον σταθμό του Πέρνινκ. Το ένα κατευθυνόταν στο Γιοχανγκεόργκενστατ στη Γερμανία.

Η express.co.uk, επικαλούμενη πληροφόρηση από την τσεχική τηλεόραση, αναφέρει ότι έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί, ενώ όπως επισημαίνει ανάμεσα στους τραυματίες είναι και οι δύο οδηγοί.

Οι γερμανικές υπηρεσίες βοήθησαν τους Τσέχους διασώστες να μεταφέρουν τους τραυματίες από το σημείο του δυστυχήματος σε μια λοφώδη, δασώδη περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής της περιοχής Κάρλοβι Βάρι, στο σημείο προκλήθηκαν περίπου 11 φωτιές.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 ομάδες διασωστών, ενώ συνέδραμαν και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet