Φονικός χιονιάς στις ΗΠΑ
Κόσμος

Φονικός χιονιάς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Στην Πολιτεία του Μπάφαλο, το υψόμετρο του χιονιού έφθασε το 1,5 μέτρο, ενώ οι θερμοκρασίες και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ είναι πλέον ιδιαίτερα χαμηλές. Οι προβλέψεις στη συγκεκριμένη Πολιτεία κάνουν λόγο για πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού ύψους άλλων 60-70 εκατοστών.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο Μπάφαλο σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περιλαμβανομένων τριών που υπέστησαν καρδιακή προσβολή την ώρα που καθάριζαν το χιόνι. Ακόμη ένας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και ένας 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε καλυφθεί από χιόνι στο Άλντεν.

Δύο ακόμη νεκροί έχουν καταγραφεί στο Νιού Χάμσιρ και το Μίσιγκαν.

«Προσπαθούμε να βγούμε από το σπίτι μας και μόλις που καταφέραμε να απομακρύνουμε το χιόνι για να ανοίξουμε την πόρτα», ανέφερε στο πρακτορείο Associated Press κάτοικος της περιοχής ονόματι Λίντα Όκλεϊ. «Δεν μπορούμε ωστόσο να φθάσουμε παραπέρα», συμπλήρωσε.

Άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι άνεμοι και οι παγωμένοι δρόμοι προκαλούν τροχαία ατυχήματα και κλείσιμο σχολείων σε Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες κομητείες στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας και προειδοποίησε τους πολίτες: «Eάν βρίσκεστε σε κάποια περιοχή που έχει πληγεί από την χιονοθύελλα, μη βγαίνετε στους δρόμους. Αναμένεται ακόμα περισσότερη χιονόπτωση».

Επίσης ο Κουόμο, ο οποίος ανέπτυξε 100 άνδρες της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να ανοίξουν οι δρόμοι και να απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα οχήματα, δήλωσε ότι 9.537 κάτοικοι στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κίνηση ορισμένων τρένων μέσα στην Πολιτεία σταμάτησε, ενώ 50 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί από το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων Flight Aware.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet