Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάγκασαν 11χρονη να γεννήσει το παιδί του βιαστή της
Κόσμος

Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάγκασαν 11χρονη να γεννήσει το παιδί του βιαστή της

Ένα 11χρονο κορίτσι στην Αργεντινή αναγκάστηκε να γεννήσει το παιδί του βιαστή της, μετά από απόφαση της αργεντίνικης Δικαιοσύνης να της απαγορεύσει να προχωρήσει σε άμβλωση.

Οι αρχές αγνόησαν τα επανειλημμένα αιτήματα για άμβλωση, τόσο από τη μητέρα του κοριτσιού, που στον Τύπο της χώρας ονομάζεται «Λουσία», ώστε να προστατευτεί η ταυτότητά της, όσο και από συλλόγους για τα δικαιώματα της γυναίκας. Μετά από 23 εβδομάδες εγκυμοσύνης, το κορίτσι αναγκάστηκε να υποστεί καισαρική, ενώ το πιθανότερο είναι το βρέφος της να μην επιβιώσει.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης χαρακτηρίστηκε «η χειρότερη βαρβαρότητα για το παιδί» και χρεώνεται στη στρατηγική κατά των αμβλώσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Η ίδια η 11χρονη δήλωσε στον ψυχολόγο του νοσοκομείου ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε δύο περιπτώσεις και του είπε: «Θέλω να μου αφαιρέσετε αυτό που έβαλε μέσα μου εκείνος ο γέρος».

Η «Λουσία», η νεότερη από τρεις αδερφές, βιάστηκε και έμεινε έγκυος από τον σύντροφο της 65χρονης γιαγιάς της. Η φρίκη στη συγκεκριμένη ιστορία δεν ξεκινά μάλιστα καν εκεί, καθώς η κηδεμονία των κοριτσιών ανατέθηκε στη γιαγιά, αφού οι δύο μεγαλύτερες αδερφές της «Λουσία» κακοποιούνταν συστηματικά από τον σύντροφο της μητέρας τους.

Η «Λουσία» ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στις 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο πρώτων βοηθειών της γενέτειράς της, σε ένα προάστιο της πόλης Τουκουμάν. Μια εβδομάδα αργότερα, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Εύα Περόν». Μετά τις απόπειρες αυτοκτονίας, η επιμέλεια της 11χρονης μεταφέρθηκε στις κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet