Φόβοι ότι θα φθάσουν τους 200 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα
Κόσμος

Φόβοι ότι θα φθάσουν τους 200 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα

Τους 112 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη το Τιαντζίν της Κίνας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων, σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υψηλός αυτός αριθμός των αγνοουμένων προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων.

Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες.

«Σήμερα, 16 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 112», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκονγκ Τζιανσένγκ, αξιωματούχος σε θέματα ενημέρωσης της πόλης Τιαντζίν.

«Έχουμε ήδη αναγνωρίσει 24 σορούς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε άλλες 88» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, 21 πυροσβέστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται σε 721, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε το Σάββατο τις αρμόδιες αρχές να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αντλήσουν τα διδάγματα από το δυστύχημα.

Οι αρχές έχουν απομακρύνει τους κατοίκους των συνοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη λόγω του φόβου που υπήρχε για μόλυνση από τοξικές ουσίες. Οι αρχές υποστήριξαν ότι οι χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια τις χημικές ουσίες που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις στις οποίες σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, το οποίο προκαλεί προβληματισμό και ανησυχίες μεταξύ των 15 εκατομμυρίων κατοίκων της Τιαντζίν.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης πόσοι άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή, ενώ η εντολή για την απομάκρυνσή τους δόθηκε έπειτα από νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο των εκρήξεων, μια αποθήκη που ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να φυλάσσονται επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση από τοξικές ουσίες.

Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι περίπου 6.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των εκρήξεων αυτών που έγιναν αισθητές ακόμη και στους κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο οποίο σημειώθηκαν.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet