Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιταλία
Κόσμος

Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιταλία

Το πρόσωπό του δείχνει σιγά σιγά ο εφιάλτης στην κεντρική Ιταλία από τον σεισμό των 6 βαθμών: Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 247 ενώ αρκετοί συνεχίζουν να αγνοούνται. Εκατοντάδες οι εκτοπισμένοι, νύχτα φόβου, μετασεισμών και ασταμάτητου σκαψίματος.

To πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό, οι ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 247. Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά, όπως ανέφεραν.

Οι επιχειρήσεις για ανεύρεση επιζώντων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, υπό το φως φακών -ρεύμα δεν υπάρχει σε αρκετές από τις βαρύτερα πληγείσες περιοχές- και ακόμη και με τα χέρια.

Οι μετασεισμοί δεν έλειψαν: Ο ισχυρότερος ήταν 5,4 βαθμών και ο τελευταίος πιο δυνατός ήταν 4,5 βαθμών και σημειώθηκε μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου προειδοποιούν πως δεν αποκλείονται και νέοι μετασεισμοί.

Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν- ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν 70 άτομα.

Από αυτούς, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μόνο δύο μέχρι στιγμής.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet