Με στόχο την υγιή αναπτυξιακή πορεία διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της G20
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Με στόχο την υγιή αναπτυξιακή πορεία διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της G20

Εν μέσω πολλαπλών κινδύνων και προκλήσεων και στόχο τη θεραπεία που θα οδηγήσει σε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία την υποτονική παγκόσμια οικονομία ξεκίνησε την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής της G20 υπό την προεδρία της Κίνας.

Η Σύνοδος Κορυφής θα επικεντρωθεί σε ένα φάσμα θεμάτων ουσιαστικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία, στα οποία περιλαμβάνονται ο συντονισμός της μακροοικονομικής πολιτικής, η βασισμένη στην καινοτομία ανάπτυξη, η αποτελεσματικότερη παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση, το εμπόριο και οι επενδύσεις, καθώς και η ανάπτυξη για όλους χωρίς αποκλεισμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μιλώντας κατά την τελετή έναρξης της συνόδου της G20, στην πόλη Χανγκτζόου, στην Ανατολική Κίνα.

Η G20 πρέπει να βρει μια κατεύθυνση και μια πορεία για την παγκόσμια οικονομία με στρατηγικό όραμα, δήλωσε ο Σι και πρόσθεσε πως για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της παγκόσμιας οικονομίας, πρέπει να στραφεί, από την αντιμετώπιση της κρίσης, στη μακροπρόθεσμη διακυβέρνηση της οικονομίας.

Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους και προκλήσεις όπως η ανεπαρκής αναπτυξιακή ορμή, η έλλειψη ζήτησης, η επαναλαμβανόμενη αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και το υποτονικό διεθνές εμπόριο και οι υποτονικές επενδύσεις, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Οκτώ χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται και πάλι σε μια κρίσιμη φάση, επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η αναπτυξιακή ορμή που είχε φέρει το προηγούμενο κύμα τεχνολογικής προόδου εξασθενεί ενώ το τελευταίο κύμα τεχνολογικής και βιομηχανικής επανάστασης δεν έχει ακόμη πάρει μπροστά, τόνισε. Ο πληθυσμός γερνάει και η επιβράδυνση της πληθυσμιακής ανάπτυξης επιβαρύνει επίσης την οικονομία και την κοινωνία μεγάλων χωρών, δήλωσε.

Επιπλέον η οικονομική παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζει οπισθοδρομήσεις καθώς ο προστατευτισμός σηκώνει κεφάλι και πλήττονται πολυμερείς εμπορικές συμφωνίες.

Παρά τη σημαντική πρόοδο στις κανονιστικές μεταρρυθμίσεις, κίνδυνοι όπως η υψηλή μόχλευση συσσωρεύονται, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες της G20 να συνταγογραφήσουν φάρμακα ώστε η υποτονική παγκόσμια οικονομία να μπει σ’ έναν δρόμο εύρωστης, βιώσιμης, ισορροπημένης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Ως ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομίας, ο Σι παρουσίασε συγκεκριμένα πέντε προτάσεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Πρώτον, τα μέλη της G20 πρέπει να ενισχύσουν τον συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους, να προωθήσουν από κοινού την ανάπτυξη και να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Δεύτερον, τα μέλη της G20 πρέπει να ανανεώσουν τα αναπτυξιακά μοντέλα τους και να εξερευνήσουν νέους αναπτυξιακούς κινητήρες.

Τρίτον, τα μέλη της G20 πρέπει να βελτιώσουν την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

Τέταρτον, τα μέλη της G20 πρέπει να οικοδομήσουν μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία και να συνεχίσουν να προωθούν την απελευθέρωση και τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Τέλος, η Ατζέντα του 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη πρέπει να εφαρμοστεί για να προωθήσει μια ανάπτυξη στην οποία να συμμετέχουν όλοι.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Xinhua

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet