Έκρηξη με τραυματίες στη Ν. Υόρκη, τρομοκρατία «βλέπουν» οι Αρχές
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Έκρηξη με τραυματίες στη Ν. Υόρκη, τρομοκρατία «βλέπουν» οι Αρχές

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα, περίπου στις 03:30 ξημερώματα Κυριακής ώρα Αθήνας).

Αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν δεύτερο ύποπτο αντικείμενο που χαρακτηρίζουν ως «ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η έκρηξη στο Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα «είναι προφανώς πράξη τρομοκρατίας» αν και δεν φαίνεται «να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία».

«Μία έκρηξη βόμβας στη Νέα Υόρκη πρόκειται προφανώς για πράξη τρομοκρατίας» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ αρχικό στάδιο».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν βρέθηκε σύνδεση με την ISIS» και τόνισε ότι καμία ξένη τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε αυτή την ώρα ότι υπάρχει άλλη άμεση απειλή» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας, πάντως, ότι 1.000 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της εθνοφρουράς θα περιπολούν σε σταθμούς του μετρό, σε αεροδρόμια και σε στάσεις λεωφορείων.

Ο Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έκρηξη στο Μανχάταν και σε εκείνη στο Νιού Τζέρσι, καθώς πρόκειται για διαφορετικά είδη εκρηκτικών μηχανισμών.

«Θα βρούμε όποιον έβαλε αυτές τις βόμβες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Τελεία» σημείωσε ο Κουόμο.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα είδη απειλής να αναστατώσουν τη ζωή μας στη Νέα Υόρκη» επισήμανε ο Κουόμο. «Αυτό θέλουν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Έχουμε ελευθερία, έχουμε δημοκρατία, δεν θα τους επιτρέψουμε να το στερήσουν αυτό από εμάς» είπε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet