Ξεκίνησε η διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί μετά από νύχτα με δακρυγόνα
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ξεκίνησε η διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί μετά από νύχτα με δακρυγόνα

Μετά από μία τεταμένη νύχτα, με δακρυγόνα, φωτιές και πετροπόλεμο με την αστυνομία, στο Καλαί ξημέρωσε η Δευτέρα της διάλυσης της «ζούγκλας», με την επιχείρηση απομάκρυνσης σε άλλα σημεία στη Γαλλία των περίπου 6.500 που μένουν στον καταυλισμό.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή για τον φόβο έντασης με όσους αντισταθούν, σε μία επιχείρηση υπό τα βλέμματα των δημοσιογραφικών φακών από την Ευρώπη.

Στις επτά το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου (τοπική ώρα, οκτώ ώρα Αθήνας) οι πρώτοι είχαν φτάσει ήδη στο σημείο συγκέντρωσης από όπου θα ξεκινήσει η εκκένωση του καταυλισμού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις οκτώ.

Περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες με βαλίτσες και σακούλες είχαν εμφανιστεί, σύμφωνα με το Πρακτορείο, τα ξημερώματα έξω από τον χώρο από τον οποίο θα ξεκινήσει η απομάκρυνση.

Τη νύχτα προς Δευτέρα είχαν σημειωθεί, όπως και την προηγούμενη, επεισόδια μεταξύ εγκλωβισμένων και των αστυνομικών δυνάμεων. Ομάδα από τον καταυλισμό άρχισε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που προβλέπεται να κρατήσει μία εβδομάδα, όσοι μένουν στον καταυλισμό θα προσέλθουν οι ίδιοι για να δώσουν τα στοιχεία τους σε ένα τεράστιο υπόστεγο όπου θα τους χωρίσουν σε οικογένειες, ενήλικες, ασυνόδευτους ανηλίκους και ευάλωτα πρόσωπα, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και ανύπαντρες γυναίκες.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε ένα δίκτυο 450 κέντρων υποδοχής σε ολόκληρη την χώρα, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και -εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει- θα αποφασίσουν εάν θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet