«Πάγωσε» η επιχείρηση απομάκρυνσης από το Χαλέπι
Κόσμος

«Πάγωσε» η επιχείρηση απομάκρυνσης από το Χαλέπι

Σταμάτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χαλέπι η επιχείρηση για απομάκρυνση όσων έχουν μείνει στην πόλη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένταση στο σημείο των αναχωρήσεων που προκάλεσε την εμπλοκή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι στα οχήματα και ασθενοφόρα ειπώθηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή και να σταματήσουν την επιχείρηση «χωρίς να δίνεται εξήγηση».

Oι αναφορές της πρώτης ώρας είναι συγκεχυμένες, με όλες τις πλευρές όμως να περιγράφουν ένταση που οδηγεί στο πάγωμα της επιχείρησης.

Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες για έκρηξη στο σημείο αποχώρησης ενώ στελέχη των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν ότι σιιτικές ομάδες (που υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Άσαντ και έχουν την στήριξη του Ιράν) πυροβόλησαν προς λεωφορεία οχηματοπομπής που έφευγε.

Επίσημος συριακός τηλεοπτικός σταθμός υποστήριξε ότι οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν τη συμφωνία προσπαθώντας να πάρουν μαζί τους ομήρους καθώς αποχωρούσαν. Τουρκικά ΜΜΕ από την πλευρά του μιλούσαν μέχρι και για 800 ομήρους.

Από την πλευρά του ένας Σύρος αξιωματούχος που επιβλέπει τη διαδικασία περιορίστηκε στο Reuters ότι ανεστάλη λόγω «εμποδίων».

Το πρακτορείο ειδήσεων του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι διαδηλωτές έκλεισαν έναν δρόμο που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το Χαλέπι, ζητώντας την εκκένωση δύο σιιτικών χωρών στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το Ιράν έχει ζητήσει στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού να απομακρυνθούν από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία βρίσκονται υπό πολιορκία αντικαθεστωτικών.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet