358 οι δισεκατομμυριούχοι στην… κομμουνιστική Κίνα
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

358 οι δισεκατομμυριούχοι στην… κομμουνιστική Κίνα

Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία τον μεγαλύτερο αριθμό μεγιστάνων του πλούτου που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόνο κατά το προηγούμενο έτος 41 Κινέζοι εντάχθηκαν στις τάξεις των ανθρώπων που η περιουσία τους αποτιμάται σε δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση Hurun που αφορά στον παγκόσμιο πλούτο.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων Κινέζων ανέρχεται στους 358, με αποτέλεσμα η Κίνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό μεγιστάνων του πλούτου πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αριθμούν συνολικά 481 δισεκατομμυριούχους. Όλοι οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έχουν προκύψει από την οικονομική ανάκαμψη της τελευταίας δεκαετίας.

Η αγορά των ακινήτων υπήρξε η κινητήρια δύναμη για τον συσσωρευμένο πλούτο για έναν στους τέσσερις Κινέζους δισεκατομμυριούχους ανέφερε η έκθεση. Ο τομέας της τεχνολογίας επίσης συνεισέφερε το δικό του μερίδιο στην ανάδειξη περισσότερων μεγιστάνων του πλούτου. Επίσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί και τα οικονομικά αποτελέσματα του γίγαντα λιανικών πωλήσεων στο διαδίκτυο Alibaba αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τη “δεξαμενή” των δισεκατομμυριούχων της Κίνας.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet