450 οι μέχρι σήμερα νεκροί από τον καύσωνα στο Πακιστάν
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

450 οι μέχρι σήμερα νεκροί από τον καύσωνα στο Πακιστάν

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το κύμα καύσωνα που σαρώνει το τελευταίο τριήμερο το Πακιστάν. Τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νότια της χώρας, με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται στο Καράτσι, όπου παραστρατιωτικές δυνάμεις στήνουν πλέον στους δρόμους αυτοσχέδια νοσοκομεία.

Οι αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης αφήνουν τους ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό και κλιματισμό, με την οργή να στρέφεται κατά της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος K-electric στο Καράτσι, την πλουσιότερη πόλη της χώρας των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η θερμοκρασία στην πόλη έχει αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες ημέρες, από 37 που είναι η φυσιολογική τιμή γι΄ αυτή την εποχή, αλλά οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν πτώση του υδράργυρου και βροχές από την Τρίτη.

Ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία του Καράτσι ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 ασθενείς πέθαναν εκεί από αφυδάτωση ή εξάντληση εξαιτίας της ζέστης.

«Ορισμένοι διακομίστηκαν ήδη νεκροί, ενώ άλλοι πέθαναν στη διάρκεια της θεραπείας. Εξακολουθούμε να δεχόμαστε μία ατελείωτη ροή ασθενών» δήλωσε στο Reuters ο δρ Σίμιν Τζαμάλι, ένας εκ των διευθυντών του Jinnah Postgraduate Medical Centre.

Η παραστρατιωτική δύναμη Rangers έχει στήσει αυτοσχέδια νοσοκομεία σε αρκετά σημεία της πόλης, όπου παρέχονται νερό και άλατα κατά της αφυδάτωσης.

Η περιφερειακή κυβέρνηση δέχεται κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση της κρίσης, η οποία εντάθηκε από τις μαζικές διακοπές ρεύματος.

Ένας βουλευτής, μάλιστα, πρότεινε το Kοινοβούλιο να κλείσει το κλιματιστικό του σύστημα για μία ώρα δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη του προς τον λαό.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπερφορτώθηκε καθώς οι πολίτες ανοίγουν τους ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά τους και οι οικογένειες μαγειρεύουν τις ίδιες ώρες κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, κατά τον οποίο οι περισσότεροι μουσουλμάνοι νηστεύουν στη διάρκεια της ημέρας, ξεκίνησε την Παρασκευή. Είναι παράδοση οι οικογένειες να διακόπτουν ταυτόχρονα τη νηστεία τους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet