35 χρόνια φυλάκιση για τους υπαίτιους του πνιγμού του Αϊλάν ζητούν οι εισαγγελείς
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

35 χρόνια φυλάκιση για τους υπαίτιους του πνιγμού του Αϊλάν ζητούν οι εισαγγελείς

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 35 ετών στους δύο ύποπτους διακινητές που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του μικρού Αϊλάν. Η φωτογραφία του άψυχου σώματος του τρίχρονου Σύρου, ξεβρασμένου σε μια τουρκική παραλία, προκάλεσε τον Σεπτέμβριο κύμα συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο άνδρες, αμφότεροι Σύροι, κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για διακίνηση ανθρώπων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Αϊλάν, καθώς και η μητέρα τους, έχασαν επίσης τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Κω.

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο της Αλικαρνασσού, το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, μετέδωσε το Anadolu, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet