Ν. Αναστασιάδης: Μπορεί να μη βρεθεί λύση στο Κυπριακό το 2016
Κόσμος

Ν. Αναστασιάδης: Μπορεί να μη βρεθεί λύση στο Κυπριακό το 2016

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αποκλείει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Κυριακή, ο Κύπριος Πρόεδρος δηλώνει: «Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση».

Το Κυπριακό, σημειώνει, μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευθεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δεν θα αφήνουν νικητές και ηττημένους.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο κ. Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτηρίζει δοτό και αναφέρει ότι κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού.

«Έχω δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού», εξηγεί.

Επίσης, αναφέρει ότι η εκλογή Ακιντζί έδωσε μια δυναμική, καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης λύσης, ωστόσο, επισημαίνει, «αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet