Νέες κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας ετοιμάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Νέες κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας ετοιμάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα τη νέα πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και θα προετοιμάσει την επιβολή «επιπρόσθετων μέτρων» σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Στην ανακοίνωση που εγκρίθηκε ομόφωνα, οι 15 χώρες-μέλη του Σ.Α. -μεταξύ των οποίων και η Κίνα που θεωρείται στενός σύμμαχος της Βορείου Κορέας- τονίζουν ότι αποφάσισαν «να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως για τα μέτρα αυτά», τα οποία θα περιληφθούν σε ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου.

Ο πρεσβευτής της Ουρουγουάης Έλμπιο Ροσέλι, που προεδρεύει του Συμβουλίου αυτόν τον μήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη του Σ.Α. «υπενθύμισαν ότι είχαν ήδη εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να λάβουν περαιτέρω μέτρα στην περίπτωση μιας νέας δοκιμής» εκ μέρους της Βορείου Κορέας.

«Με βάση αυτή τη δέσμευση και τη σοβαρότητα της παραβίασης, τα μέλη του Σ.Α. θα αρχίσουν να εργάζονται άμεσα» για την υιοθέτηση ενός νέου ψηφίσματος, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η πυρηνική δοκιμή συνιστά «μια σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet