8,4 εκατ. δολάρια ζητεί ο ΟΗΕ για τα θύματα στη Συρία
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

8,4 εκατ. δολάρια ζητεί ο ΟΗΕ για τα θύματα στη Συρία

Τη βοήθεια της Γερμανίας ζήτησε ο ΟΗΕ  προκειμένου η διεθνής κοινότητα να συμβάλει το ποσό των 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα περίπου 18 εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία και στις γειτονικές της χώρες, οι οποίες έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται από το 2011.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι απαραίτητα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015 προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε 12,2 εκατομμύρια ανθρώπους στο εσωτερικό της Συρίας. Επιπλέον χρειάζονται 5,5 δισεκατομμύρια προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους που έχουν διαφύγει στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία όπως το Λίβανο και την Ιορδανία.

Η έκκληση αυτή κάνει λόγο για ένα ποσό μεγαλύτερο από εκείνο που είχε ζητήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στη Γενεύη και ανερχόταν στα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να βρουν καταφύγιο στις γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία. Ως τα τέλη του 2015 περίπου 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται επιπλέον να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εκτιμά ο ΟΗΕ.

«Δεν θυμάμαι καμία διάσωση οποιασδήποτε τράπεζας μεσαίου μεγέθους να στοίχισε λιγότερα χρήματα» είπε ο ύπατος αρμοστής για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, απαντώντας σε «εκείνους που θεωρούν ότι πρόκειται για πολλά χρήματα».

Επίσης πρόσθεσε πως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Συρία έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους και οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες έχουν φθάσει σε οριακό σημείο.

«Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και στις γειτονικές χώρες απειλεί τη σταθερότητα όλης της περιοχής» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και έκανε έκκληση προς όλα τα έθνη να βοηθήσουν, λέγοντας πως και η χώρα του θα κάνει το ίδιο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet