Ε.Ε. & Ουάσινγκτον καλούν την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου
Κόσμος

Ε.Ε. & Ουάσινγκτον καλούν την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου

Η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., οφείλει «να σέβεται» την ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε το Σάββατο η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση της Άγκυρας να τεθεί υπό τον έλεγχο των Αρχών η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.

«Η Ε.Ε. διαρκώς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να σέβεται και να προωθεί υψηλούς δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, μεταξύ των οποίων η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.

Χθες, Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι το να τεθεί υπό εποπτεία η εφημερίδα αποτελεί τελευταία σε μία σειρά «ανησυχητικών» δράσεων και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.

«Αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς ανησυχητικών δικαστικών ενεργειών και ενεργειών των διωκτικών αρχών με στόχο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους επικριτές της κυβέρνησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία διέλυσε βίαια στην Κωνσταντινούπολη διαδήλωση μπροστά στα γραφεία της Zaman. Η αστυνομία εισέβαλε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet