Έρευνες της Κομισιόν στις αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και VW
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Έρευνες της Κομισιόν στις αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και VW

Νέες έρευνες πραγαμτοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα γραφεία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW, τρεις μέρες μετά από μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της BMW.

Οι έρευνες της Κομισιόν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της διευκρίνισης της υπόθεσης συγκρότησης καρτέλ από αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά η ίδια δεν διευκρίνισε ποιες εταιρείες μπήκαν στο στόχαστρο.

Ωστόσο οι εταιρείες Daimler και Volkswagen ανακοίνωσαν ότι η σημερινή έρευνα αφορούσε τις ίδιες. «Οι επιθεωρήσεις που ανακοινώθηκαν είναι σε εξέλιξη (…), συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Daimler, η κατασκευάστρια εταιρεία των Mercedes-Benz. Από την πλευρά της, η Volkswagen ανέφερε ότι παρόμοια έρευνα έγινε στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Την Παρασκευή η Κομισιόν προχώρησε σε έρευνες στα γραφεία της BMW στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Τον περασμένο Ιούλιο, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκάλυψε ότι επί περισσότερα από 20 χρόνια οι εταιρείες BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνεννοούνταν μεταξύ τους για να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα των οχημάτων που κατασκευάζουν και κυρίως για το σύστημα φιλτραρίσματος των ρύπων.

Τα καρτέλ απαγορεύονται στην Ε.Ε. επειδή πλήττουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές. Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος Daimler συνεργάζεται μαζί της και μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επίδειξης επιείκειας, δεδομένου ότι παρείχε στις Αρχές πληροφορίες για την υπόθεση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet