Έρχεται αύξηση στις τιμές των καυσίμων τις δύο επόμενες μέρες
Κοινωνία

Έρχεται αύξηση στις τιμές των καυσίμων τις δύο επόμενες μέρες

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρξει μικρή αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Όπως εξήγησε ο κ. Ασμάτογλου στον ΑΝΤ1, η τιμοληψία που έρχεται από τα διυλιστήρια της νοτίου Ευρώπης γίνεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και γι’ αυτό θα υπάρξει αύξηση, ενώ εκτίμησε ότι ως το τέλος της βδομάδας οι τιμές θα επανέλθουν στο φυσιολογικό τους.

Ακόμα δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης γιατί τα καύσιμα είναι πολύ ακριβά, ενώ πιστεύει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα εκκινήσει από το 1,10 ευρώ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Ασμάτογλου:

«Έχουμε μία αύξηση της τάξεως των δύο λεπτών μέσα σε αυτές τις δύο μέρες που περάσανε. Επειδή ο προσδιορισμός για τις τιμές της Μεσογείου, τα διυλιστήρια που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα της νοτίου Ευρώπης, γίνεται από τις τέσσερις τελευταίες ημέρες της τιμοληψίας. Οπότε θα έχουμε μικρή αύξηση και για τις δύο επόμενες ημέρες. Αν αύριο τα δύο λεπτά γίνουν τρία ή τέσσερα είναι μία πολύ μικρή αύξηση.

»Το καύσιμο όμως είναι ακριβό, γι’ αυτό λέμε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Σε 20 μέρες, περίπου, θα ξεκινήσει και το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο εκτιμώ ότι με τα σημερινά δεδομένα θα βγει περίπου στο 1,10 ευρώ, κάτι το οποίο είναι πολύ ακριβό. Πιστεύω ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έρθει απομείωση αυτής της ανόδου του αργού πετρελαίου και θα έρθει ξανά στα φυσιολογικά της επίπεδα. Δεν χρειάζεται ανησυχία γιατί υπάρχει επάρκεια».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet