Εστίαση: Άνοιξαν μόλις δύο στα τρία καταστήματα – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Εστίαση: Άνοιξαν μόλις δύο στα τρία καταστήματα – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Πρόσθετα μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως, για την ώρα, έχουν ανοίξει μόλις δύο στα τρία καταστήματα. Οι συνδικαλιστές κρούουν, άλλωστε, τον κώδωνα του κινδύνου για όσους επιχειρηματίες αδυνατούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του ANT1, πολλοί από εκείνους που τελικά κατόρθωσαν να «σηκώσουν ρολά» το έκαναν με δανεικά χρήματα, εν αναμονή και του πακέτου στήριξης που πρόκειται να δώσει μια ανάσα, τουλάχιστον για τους 2-3 πρώτους μήνες λειτουργίας τους. Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν, παράλληλα, την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, αλλά και την άρση της απαγόρευσης της μουσικής. 

Πακέτο στήριξης: Ποιοι δικαιούνται έως 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης – που ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου – αναμένεται να ανοίξει μέσα στις προσεχείς ημέρες, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Το ποσό της ενίσχυσης πρόκεται να ανέλθει στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019, ενώ οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξη των επιχειρήσεων είναι οι εξής:

  • Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
  • Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
  • Συσταθείσες επιχειρήσεις εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.
  • Επιχειρήσεις εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.
  • Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet