Ανοίγουν οι τράπεζες από τη Δευτέρα – Ποιες συναλλαγές θα κάνουμε
Οικονομία-Αγορά

Ανοίγουν οι τράπεζες από τη Δευτέρα – Ποιες συναλλαγές θα κάνουμε

Από τη Δευτέρα «όλες οι τράπεζες παντού είναι ανοικτές» επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Οι πολίτες στο γκισέ θα μπορούν να κάνουν ένα σύνολο δοσοληψιών (καταθέσεις, μεταφορές ποσών και άλλες πράξεις λογιστικών εγγραφών), εντούτοις δεν θα μπορούν να τραβήξουν μετρητά, καθώς θα παραμείνει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα.

Εντούτοις, για τις αναλήψεις εξετάζεται οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται.

«Το 60 ευρώ δεν αλλάζει. Αλλάζει όμως η διαδικασία. Αν κάποιος δεν θέλει να πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα, μπορεί να πάρει την Τρίτη 120 ευρώ, την Τετάρτη μπορεί να πάρει 180 ευρώ. Αυτή είναι μία πρόταση που επεξεργαζόμαστε και νομίζουμε ότι είναι τεχνικά εφικτή» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Σε ό,τι αφορά τις επιταγές είπε ότι θα μπορεί κανείς να τις καταθέσει, ενώ γι΄ αυτές που έχουν λήξει στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας εξήγησε ότι ο χρόνος της αργίας θεωρείται ως μη υπάρχον, δηλαδή η Δευτέρα θα θεωρείται η πρώτη μέρα λήξης της επιταγής.

Για τις θυρίδες ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι αφού ανοίξουν οι τράπεζες ο καθένας θα μπορεί να πηγαίνει μόνος του στη θυρίδα του και να κάνει ό,τι θέλει.

Για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, είπε ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ελληνικές κάρτες τους, αλλά δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα, ενώ όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα χρησιμοποιούν τις κάρτες τους με ό,τι όριο τούς έχουν δώσει οι τράπεζές τους εκεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet