Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις από την εφορία ένα εκατομμύριο Έλληνες!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις από την εφορία ένα εκατομμύριο Έλληνες!

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν υποστεί έξι στους δέκα φορολογούμενους, περίπου 1.067.857 άτομα, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, ενώ οι απλήρωτες οφειλές στην εφορία έφθασαν τον Ιανουάριο τα 700 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Ιανουάριο οι φορολογούμενοι δημιούργησαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Πρόκειται για 766 εκατομμύρια ευρώ, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, δηλαδή τα 693 εκατ. ευρώ, είναι φόροι κάθε είδους που έμειναν απλήρωτοι.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε τον Ιανουάριο στα 101,332 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 13,742  δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, επειδή έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της εφορίας για περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και οι σχετικές ενέργειες χωρίς να προκύπτει αποτέλεσμα

Ο αριθμός των φορολογούμενων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στους 4.107.315, παρουσιάζοντας μέσα σε έναν μήνα αύξηση κατά 38.458 φορολογούμενους.

Ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανήλθαν τον Ιανουάριο στους 1.076.857, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2017 κατά 17.780 φορολογούμενους. Το ποσοστό των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις ξεπερνά το 60%.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet